Социалният министър Деница Сачева отговаря на въпроси, поставени от зрители на NOVA. 

...
Социалният министър Деница Сачева отговаря на въпроси, поставени от зрители на NOVA. 
Коментари Харесай

Социалният министър: 17 793-ма са посочили, че са съкратени вследствие на кризата около пандемията

Социалният министър Деница Сачева отговаря на въпроси, сложени от зрители на NOVA. 

Правителството изиска удължение на изключителното състояние. Това ли е единственият потребен ход в сегашната обстановка?

Това е ходът, който всички би трябвало да бъдем уверени че би трябвало да бъде изработен, тъй като е извънредно належащо да продължим да забавяме разпространяването на инфекцията и да поддържаме ниски равнища на заболеваемост и надлежно на хора, които да натоварват здравната система.

Това няма ли да докара до още по-дълги опашки пред бюрата по труда? Какви са данните за безработицата поради рецесията досега?

Никога не можем да бъдем сигурни в това кой е по-добрият избор, който би трябвало да създадем обаче има един, който е неоспорим – животът постоянно е най-съществен. В това отношение съм сигурна, че решенията, които взимаме, въпреки и доста тежки, в този момент ще бъдат оценени вярно вбъдеще. За времето, в което беше оповестено изключителното състояние, до момента 31 643-ма души общо са се записали в бюрата по труда, като 17 793-ма от тях са показали, че са безработни в резултат на съкращения, свързани с ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР